DUNSZT! ''A helyi termék ünnepe' és Helyi Termékek Vására

DUNSZT! ''A helyi termék ünnepe' és Helyi Termékek Vására
Helyszínek:
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ /5000 Szolnok, Hild János tér 1./
Hild János tér /5000 Szolnok, Hild János tér/
Időpont: 2019. October 13., Sunday
Szervező: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Tourinform Iroda Szolnok

Dunszt! – A helyi termék ünnepe

Itt az ősz, ideje feltölteni az éléstárat.
A termőszezon végén csodás ízeket, értékes vitaminokat, kellemes nyári élményeket őrizhetünk meg a hűvös téli napokra. Ehhez gyakran csak egy kis ötlet, lelemény szükséges. Ezt mutatja be idén is a Dunszt a Hild téren.

Az ősz, amellett, hogy a nyár múlásának melankolikus szomorúságát kellemesen oldja narancsos-vöröses színekben pompázó montázsaival, számos kulináris élvezetet, megannyi különleges gasztronómiai varázst tartogat nekünk.
A forró napok emlékei mellett a gyermekkorunk már-már elfeledett ízeit, házi szokásait is felidézzük ilyenkor. Egy ilyen újra felfedezős, játékos, élményteli napra várjuk a szolnokiakat.
 
Ezúttal főszerepben a cékla.
Érvédő, energizál, méregtelenít: a cékla gyógyhatásai rendkívül szerteágazóak. Sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, de kiváló grillezve húsok mellé köretnek, vagy salátába nyersen lereszelve, a frissen facsart céklalé pedig egyenesen kincset ér. Hogy mire jó még ez a nagyszerű antioxidáns zöldség? A Dunszton megtudod! Sőt, kóstoló is lesz...


Kacaghatsz a Móka Duó műsorán, izgalmas perceket ígér a bábelőadás és az állatsimogató, hazaviheted a rólad készült portrérajzot!
Idén második alkalommal szakmai díjat hirdettünk meg, a vásáron résztvevő őstermelők között, mely a „Dunszt Íze díj” elnevezést kapta. 3 kategóriában lehet nevezni a termelőknek, kategóriánként 1-1 termékkel. A "Dunszt Íze díj" célja, hogy kiemeljük és elismerjük a legfinomabb és legkülönlegesebb házi termékeket.
Kategóriák:
  1. gyümölcslevek/szörpök
  2. lekvárok/dzsemek
  3. befőttek/szószok
  4. házi különlegességek
Elevenítsük fel nagyanyáink konyhai, befőzési praktikáit, nagyapáink betakarítási munkáit, a régmúlt idők őszi hagyományait! 2019. október 13-án családi programokkal, bemutatókkal, helyi termék vásárral vár a Dunszt!

Nyomtatás
2019. october 13.