6. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás

6. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás

Tisza

6. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás

2017. március 17., péntek - 2017. március 19., vasárnap
Helyszín:
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ /5000 Szolnok, Hild János tér 1./
Szervező: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ
6. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás
A kiállításon felépül Magyarország legnagyobb H0-s modulrendszere, melynek új eleme a 170 éves Pest-Szolnok vasútvonal tiszteletére megépített Ó-Szolnok állomás is. Kiállítóink között köszönthetjük a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör, az LGB Klub Budapest, a Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub, az Élő Mini-Világ Innovatív Környezetvédelmi Alapítvány, a Kockajáték Club tagjait, valamint a szolnoki Kádár családot is.
A kiállításon megismerhetik Szolnok város vasúttörténetét és a vasút közlekedéstörténetét, fotók mutatják be az 1846-tól 1959-ig közlekedő gőzmozdonyokat. A szolnoki Vasúti Almárium jóvoltából igazi vasutas és utasellátó ereklyéket állítunk ki. A terepasztalokon a különböző magyarországi vasútvonalak mellett egy valódi amerikai terepasztal is látható.  A kisebbeket Magyarország legnagyobb felfújható vonatos akadálypályája, Lego város vonatokkal, szimulátorok, kézműves-foglalkozás, játékszoba és Thomas meseszoba várja, míg a nagyobbakat Utasellátó-kínálat, drónreptetés, mozi szórakoztatja. A rendezvény mindhárom napján a Hild János téren 1:8 méretarányban megépített Parkvasúton is utazhatnak a látogatók.

Nyitvatartás:
Március 17-18.: 10.00-18.00
Március 19.: 9.00-17.00

Jegyárak:
Gyermek, diák, nyugdíjas: 800 Ft
Felnőtt: 1100 Ft
Családi (4 fő): 3200 Ft
2 éves korig ingyenes!
 

Rendezvénynaptár Programok feltöltése

Hírek és információk

Koncertek, fesztiválok, színházi előadások, kiállítások és képzések 20 oldalon!
Találj programot a Szolnokon és vonzáskörzetében 3000 példányban megjelenő Publicum ingyenes szolnoki programajánló magazin online változatában!