Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

Tisza

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

2022. október 11., kedd - 2022. október 16., vasárnap
Helyszín:
TISZApART Mozi /5000 Szolnok, Templom út 4./
Szervező: TISZApART Mozi
Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

A szolnoki filmfesztiválok gyökerei 1969-re nyúlnak vissza városunkban, 1998 óta a Tisza Mozi Kft. rendezi a filmes eseményeket, melyek 2000 óta nemzetközi jellegűek, páros évben a képzőművészeti, páratlanban a tudományos filmek versenyével.

2018-ban az egyedülálló tematikájú fesztiválegyüttes új lendületet kapott azzal, hogy fölvette az Oscar-díjas magyar születésű látványtervező, Trauner Sándor nevét, a hagyományok megőrzése mellett a látványtervezők seregszemléjévé is vált.

A fesztivál programja kiegészült egy európai játékfilmes szekcióval, ahol a zsűri a filmek látványtervezését és látványtervezőit díjazza. A filmvetítések mellett évről évre bővítjük a fesztivál programkínálatát. A kísérőrendezvények között helyt kapnak képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, koncertek, filmszakmai tanácskozások, hazai és nemzetközi szakemberek mesterkurzusai, egyetemek bemutatkozó estjei és további kulturális és gasztronómiai programok.

Fesztiválunk célja, hogy a művészeti és tudományos élet egy fóruma legyen, valamint olyan nemzetközi filmes esemény, ahol találkozhatnak, eszmét cserélhetnek és bővíthetik tudásukat a közép-európai filmes képzőhelyek hallgatói és tanárai.

Rendezvénynaptár Programok feltöltése

Hírek és információk

Koncertek, fesztiválok, színházi előadások, kiállítások és képzések 20 oldalon!
Találj programot a Szolnokon és vonzáskörzetében 3000 példányban megjelenő Publicum ingyenes szolnoki programajánló magazin online változatában!