Színházi előadás - Darvas-Rejtő-Hamvai-Varró: Vesztegzár a Grand Hotelben

Színházi előadás - Darvas-Rejtő-Hamvai-Varró: Vesztegzár a Grand Hotelben

Tisza

Színházi előadás - Darvas-Rejtő-Hamvai-Varró: Vesztegzár a Grand Hotelben

2022. január 15., szombat 19:00
Helyszín:
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Liszt Ferenc hangversenyterem /5000 Szolnok, Hild János tér 1./
Szervező: Szolnoki Szigligeti Színház

A klasszikussá vált és jellegzetes Rejtő-figurák - csalfa direktrisz, álruhás gyilkos, poetikus pincér, agg teozófusnő, ravasz felügyelő és nyugalmazott operaénekesnő - mind megjelennek a szolnoki színház színpadán.

Történet:

A banánoxid nevű találmány vegyi képletének megszerzéséért folyó harc a bubópestises megbetegedés ürügyén vesztegzár alá helyezett, nemzetközi közönséggel, minden rendű és rangú szélhámossal zsúfolt Grand Hotelben zajlik. Bár az okmány megszerzése csak egy pár titokzatos személy érdeke, mégis, a kényszerű bezártság nyomasztó hatására a legkülönfélébb rejtélyes eseményekbe keveredik bele a hotel szinte minden egyes lakója, hogy aztán az óriási kavarodásban lelepleződjenek az igazi bűnözők, és a fejtetőre állított kalandok során egymásra találjanak az igazi szerelmesek - és az okmány hivatott tulajdonosai, illetve őrzői is.

„A hősnő szállodai szobájának szekrényéből egy ismeretlen fiatalember lép ki zöld lámpaernyővel a fején.” És ez még csak a kezdet!  Végül persze minden titokra fény derül, és ráébredünk, mi is az összefüggés a bubópestis, a házasságszédelgés és a banánoxid között.

Rejtő Jenő páratlan zsenialitása, Darvas Benedek fülbemászó dallamaival, Varró Dániel szemtelenül szellemes dalszövegeivel és Hamvai Kornél pazar szövegkönyvével valósul meg a színpadon, Vida Péter rendezésében.

 Az előadásra jegyek 3.200, 3.000, 2.800, 2.600 Ft-ért  vásárolhatók  a Szervező-és Jegyirodában (Szolnok, Kossuth utca 17-23., hétköznap 09.00-17.00 óráig), telefonon (56/422-902, 56/424-063, 20/215-0585), vagy egy órával az előadás előtt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lévő pénztárunkban, valamint a www.jegy.hu oldalon.


Rendezvénynaptár Programok feltöltése

Hírek és információk

Koncertek, fesztiválok, színházi előadások, kiállítások és képzések 20 oldalon!
Találj programot a Szolnokon és vonzáskörzetében 3000 példányban megjelenő Publicum ingyenes szolnoki programajánló magazin online változatában!